Gyermekvállalás, gyógyszerszedés

Kérdés:  28 éves nő vagyok, a problémám gyakori vizelési ingerrel kezdődött, ami miatt éjszakánként akár ötször is WC-re kellett mennem. Több orvosi vizsgálat után pszichés eredet miatt, 21 éves korom óta Rudotellel és Mianserin Merck-el lett beállítva. Egy éve még írt fel az orvos Fevarin 50 mg-os tablettát, de abból csak felet veszek be. Így napi 1x esténként: - 1 db 10 mg-os Rudotelt - 1 db 10 mg-os Mianserin Mercket, és néha fél szem 50 mg-os Fevarint veszek be. Már nagyon szeretnénk gyermeket, de szeretném tanácsát kérni abban,, hogy próbálom elhagyni a gyógyszereket, főleg a Rudotelt, mert úgy érzem, az okozhat a legnagyobb függőséget a három közül.
Ön milyen tanácsot tud adni? Milyen eséllyel vállalhatnék gyereket? Egészséges gyermeket szeretnék, de ha valamelyiket is nem tudnám abbahagyni, félek, növelem a rendellenességet.
Válaszát köszönöm!

terhesség, gyógyszerszedés | Az Orvos válaszol - Dr. Nagy Zsolt 2010 ;15(januári)   InforMed | Nagy, Zs.
Válasz:  Azt javaslom, hogy egyeztessen a pszichiáterével és egy gyógyszerésszel, hogy a lehető legkisebb dózisban kelljen gyógyszert szedni a gyermekvállaláskor.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-01-10 15:46:46
| terhesség, gyógyszerszedés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop