Nátha, láz, hányás - Kislányomért aggódom

Kérdés:  Sima köhögéssel és orrfolyással mentünk el a háziorvoshoz 3 hete, Auegmentint és lándzsás útifű szirupot kaptunk. Egy hétig szedte a kislányom majd 1 napra visszament az óvodába, de másnap belázasodott, így visszamentünk a háziorvoshoz, aki Ambroxol Q-t és Panadol szirupot írt. Ezt is egy hétig használtuk, 2 láza és 2-3 láztalan nap után a hője felugrott 39,5 fokra.
Ekkor már nagyon megijedtünk, beutalóval a gyermekambulancián kötöttünk ki. Elküldtek bennünket röntgenre, ahol kizárták a tüdőgyulladást, így a leleten ez szerepelt: sinusitis miatt otthonában kezelés. Klacid 2x5 ml, Protexin 1x1por, Ambroxol Q 2x2,5 ml, Bioparox spray 2x1-1-1 befúvás, Zyrtec 2x10 csepp.
Hazajöttünk és bélbe és este be is szedte a kislány a gyógyszert, de éjjel hányt (bár nem nagyon volt mit, mert nincs étvágya) és az orra is vérzett egy kicsit.
Kérem, írja meg, mi lehet ez? Mitől lehet a hányás és az orrvérzés?
Köszönettel!

| láz, betegség
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(márciusi)   InforMed

A hányás lehet magának a kórokozónak a hatása, mely az arcüreggyulladást okozza, emellett okozhatja a lenyelt váladék is. Ezzel külön teendő (a folyadékpótláson kívül) nincs. Az orrvérzés a gyulladt, érzékeny nyálkahártya miatt van. Az arcüreggyulladás gyógyulásával ezek a tünetek is megszűnnek.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2009-03-16 14:17:55
| láz, betegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop