Nem eszik a gyerek - 2 éves kisfiú

Kérdés: 23 hónapos jelenleg a kisfiam. Tavalyi évben nyár elején elkapott egy vírusos, hányós, hasmenéses kórt, amiből nehezen gyógyult ki. Eddáig szépen evett, ezután kezdett válogatni, kevesebbet enni. Ráadásul 2007. őszén tüszős mandulagyulladást is összeszedte a nagytestvérétől, akkor pedig egyáltalán nem volt hajlandó enni. Azóta pedig teljesen hangulatfüggő az étkezése.
Van, amikor szépen, bármit megeszik, van, amikor gyümölcsnapot tart (mandarin, alma). Amit bármikor megeszik: szilvás gombóc, palacsinta, rántott karfiol, virsli, borsóleves, májkrémes kenyér, vajas pirítós.
Szilveszterkor ismét elkapott egy vírusfertőzést, 3 napig magas láza volt, szintén nem evett, és azóta megint elkezdődött a variálás. Ismét nagyon válogat. Most 3 napja szinte nem akar enni. Eddig minden este kakaóval, vagy Maci kávéval aludt el, most az sem kell, csak a tea. Most olyan, mintha sápadtabb lenne, de most is nagyon eleven, és nagyon okos. Nem bágyadt, sőt, alig akar elaludni. Már nem tudom, mit próbáljak ki, mit csináljak vele?
Válaszát várom, hátha kapok valami segítséget.

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2008 ;13(januári)   InforMed | Seprődi, B.
A válogatósságnak ritkán van szervi háttere, ez inkább nevelési problémának tartható. Az ételek jelentős részének elutasítása azonban visszavezethető lehet torokfájásra vagy fogzásra, ilyenkor súlyosabb esetben a folyadékot sem fogadja el a gyermek. Fájdalomcsillapító adása segíthet ezen a helyzeten.
2008-02-07 13:47:48
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop