Nyaki nyirokduzzanat, Dalacin

Kérdés:  Június 9-én kiváltottam a fogorvosom által előírt antibiotikumot (Dalacin 300 mg) egy csonthártyagyulladásra. Aznap este elkezdtem szedni (3x1), és másnap enyhe fájdalmat kezdtem érezni az arcom jobb felén az állkapcsom alatt. Nem közvetlenül az állkapocscsontnál, inkább előrébb kicsit az állam felé. Ez azóta fokozódott, mára nem csak fáj, de egy 20 Ft-os átmérőjű kemény csomó is keletkezett ott, ami egyre nagyobb, keményebb és fájdalmasabb.
Ez nyirokcsomó-gyulladás lehet? Mandulám nincs, így másra nem tudunk gondolni. Az egészségem ezen kívül kifogástalan, csak Condrosulf 800-at szedek pár napja a térdeimre.
Lehetséges, hogy a Dalacin váltja ki a gyulladást? Érdemes lenne abbahagynom? A gyógyszerből hátravan még a fele (16 szem).
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, antibiotikum
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Fordítva áll a dolog. Hát éppen a beteg fog miatt kapott antibiotikumot, ehhez a gyulladáshoz társul a védekezés során a nyirokcsomó duzzanat. Azért kapja a gyógyszert, hogy a gyulladás megszűnjön, nehogy abbahagyja. De érdemes lenne a fogorvost is gyorsan újból felkeresni, mert lehet, hogy a fogat ki kell húzni.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-06-25 14:08:27
| gyógyszer, antibiotikum

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop