Nyálka a torokban (2.)

Kérdés: Nekem is hasonló problémám van, nekem is folyamatosan nyálkás váladék termelődik a torkomban, lassan már 3 éve. És ennek tetejébe gyakran susog a fülem, kattog és fáj. Nem tudják megmondani miért. Folyamatosan járok fül-orr-gégészhez, és sok mindent megállapítottak (mondták, hogy allergiás, asztmás, hogy refluxom van, hogy gyomorsavtúltengésem) és legutoljára az éppen aktuális koponya CT után azt mondták, hogy vazomotoros náthám van. Erre felírtak nekem Nasonexet, majd utána Beclonasalt, de a váladékképződésem nem csökkent.
Javasolták, hogy használjak PHYSIOMER-t, hogy feloldja a váladékot. Ezt alkalmazva viszont az elmúlt 2 hónapban folyamatosan be van gyulladva a torkom (kapok rá jó kis antibiotikumokat) és az eddig fehér színű nyálkás váladékom zöld lett, teljesen megkeserítve az életem. Intenzitása egyre nagyobb lett. Borzasztó ez a betegség, tönkreteszi a párkapcsolataimat, és ez egy 20 éves férfinál nem éppen ideális állapot.
Tanácstalan vagyok, kihez forduljak, mit csináljak? Most elküldtek koponya MR-re, de csak augusztusra kaptam időpontot. Arra is gondoltam, nem lehet, hogy a mandulámmal van a probléma (mert az még megvan), és ez a nyálkás képződés valamilyen speciális ritka reakció.
Válaszát várom! Kérem, segítsen, javasoljon valaki specialistát!

torokpanasz | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2009 ;14(áprilisi)   InforMed | Kótai, Zs.
A panaszok okát csak fizikális vizsgálat derítheti ki. Lehet, hogy túl sokat foglalkozik a torokpanaszokkal, amelyek egy pszichés probléma kivetítései. Pszichológus jobb tanácsot tudna adni.

Kapcsolódó cikkek a Pszichoszomatikus betegségek rovatban olvashatók.

2009-05-05 15:03:07
| torokpanasz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop