Nyers disznóhús

Kérdés: Egy közepes méretű élelmiszer-áruházban vásárolt disznóhúsból (tarja) és csirkemellből szabad tűzön sütögetést rendeztünk 3 napja. Csak utólag vettük észre, hogy míg a csirke teljesen átsült, a tarja sajnos csak a szélén sült meg, a középen szinte teljesen nyers maradt. Max. 15 falat (más mértéket nem tudok mondani) nyersen maradt disznóhúst sikerült megennünk. Azóta nincs semmi tünetünk, de egy kicsit aggaszt, hogy lehet, hogy elkezdett nőni bennem valami féreg, esetleg később az agyamban, és a szememben is megjelenik majd (hallottam, hogy van ilyen).
Ön szerint, szükséges most valamilyen vizsgálat, vagy valószínűtlen, hogy ennek bármi komolyabb szövődménye legyen?

bélféreg, trichinózis, zoonozis | Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2009 ;14(júliusi)   InforMed | Makara, M.
A boltokba kerülő sertéshúst feldolgozás előtt vizsgálatnak vetik alá a férgesség (trichinellosis) kizárására. Ezért az ilyen húsok fogyasztásával a betegség nem terjed.

Kapcsolódó cikkek a Parazitafertőzések rovatban olvashatók.

2009-08-25 21:36:19
| bélféreg, trichinózis, zoonozis
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop