Korral jár?

Kérdés:  Üdvözlöm! 53 éves vagyok, kb. 2 éve az arcomon barna anyajegy szerű pöttyök jelentek meg, úgy 8-10 db, ami viszket. A halántékomnál is megjelent kettő sötét, vagy inkább feketének mondható ovális bőrből kiemelkedő valami. A szemeim alatt, az orrom mindkét oldalán is megjelentek több apró kicsit rücskös barna valamik, amit úgy vettem észre, szaporodnak és szintén viszket időnként. Gondoltam megpróbálok szemölcs irtóval megszabadulni tőlük, de aztán nem mertem. Dióhéjban ennyi, válaszát megköszönöm.

| szemölcs
| Nyirkos, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Nyirkos Péter 2019 ;25(december)   InforMed

Válasz:  A szemölcsirtók vírusos szemölcsök irtására valók, általában maró/irritáló folyadékok. Ha nem biztos benne, hogy vírusszemölcsről van szó, ne használja, különösen ne arcon.

2019-12-31 16:53:16
| szemölcs

Vírusok a bőrben

Itt csak a kizárólag bőrt érintő leggyakoribb vírusos betegségeket tekintjük át. Ezek legtöbbje főleg esztétikai problémát jelent, de fontos a felismerésük, mert kezelés nélkül a kórkép súlyosbodhat, szétterjedhet.


Makacs szemölcsök

A bőrön, nyálkahártyákon sokaknál keletkeznek szemölcsök, melyek kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okoznak. A bőrgyógyász ezeket eltávolítja, de gyakran újra visszatérnek. Miért alakulnak ki, és mit lehet tenni?


Egy "állati" gyógynövény: a vérehulló fecskefű

A vérehulló fecskefű - ez a közvéleményt megosztó gyógy- és gyomnövény, rögtön két szempontból is „állati” - egyrészt, mint egy állat, képes a vérét hullatni. Ha bárhol (szárát vagy levelét) megtörjük, sajátságos sárga nedvet bocsát ki: "vérzik". Másrészt, Plinius megfigyelte, hogy a növény gyógyító hatását még az állatok is ismerik. A fecskék állítólag a fű kicsorduló tejnedvével gyógyították meg vak fiókáikat.


HPV-oltás férfiaknak is

A nőknél a méhnyakrák megelőzésére szolgáló oltóanyagról kiderült, hogy férfiaknál alkalmas a nemi szerveken kialakuló szemölcs megelőzésére is. A fertőzés nemi úton terjed, kényelmetlen és kellemetlen, de nem életveszélyes betegség, mégis, a gyártó még az idén beadja törzskönyvezésre férfiak számára is az oltóanyagot.


Web Design & Development Prowebshop