Pikkelysömör, szem problémák

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! Egy ideje véres a szemem, viszket és folyik. Az alsó szempilláimnál kialakult apró dudorok viszketnek a legjobban. Reggelre szinte összeragad, annyira váladékozik. Használok, használtam szemcseppet, (Tobrex, Visine) de hiába. Ezzel a problémával természetesen voltam szemészeten. Nem igazán találtak semmit, műkönnyet ajánlottak. Én sajnos pikkelysömörrel küzdöm. Mostanában eléggé el van terjedve rajtam. Kismértékben ugyan, de az arcomon, szemhéjamon is jelentkezik. A kérdésem az lenne, hogy köze lehet a pikkelysömörnek a szem problémákhoz? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

| szem, pikkelysömör
| Nyirkos, P.; Az Orvos válaszol - Dr. Nyirkos Péter 2020 ;25(február)   InforMed

Válasz:  Nehéz a távolból eldönteni, de érdemes lenne valamelyik közeli centrumban megmutatni.

2020-02-17 14:48:17
| pikkelysömör, szem

Könnyező, száraz szem

Panasz: gyakran égő és könnyező szem. Reggelente összeragadt szemhéjak. A diagnózis: „száraz” szem, melyre az orvos rendszerint könnypótló szert javasol…


A terhesség alatti szressz növeli a gyermek későbbi személyiségzavarának kockázatát

Csaknem 10 százalékkal - egy 30 évet felölelő, nagyszabású tanulmány szerint, melyet a British Journal of Psychiatry című folyóiratban közöltek finn kutatók.


Állítólag az ivóvízben lévő műanyagszemcsék ártalmatlanok

Úgy tűnik, csak "minimális egészségi kockázatot" jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék - állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése.


A szociopata – Önnek van ilyen ismerőse?

A szociopata folyamatosan terrorizálja környezetét, de ezt nem mindig látható, érzékelhető módon teszi, sőt. A tettetés, színlelés, alakoskodás éppen úgy hozzátartozik ehhez a kórképhez, mint a nyílt zaklatás, zsarolás, támadás. Harminc emberből egy, legyen férfi vagy nő, szociopatának mondható.


UV sugárzás és a szem

Az UV-sugárzás nemcsak a bőrre, de szemre is nagyon ártalmas lehet. Egyértelműen összefüggésbe hozható a szürke hályog és a pterygium vagy más néven kúszóhályog kialakulásával.


Web Design & Development Prowebshop