Nyirokcsomó daganat vagy duzzanat

Kérdés: Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy jobboldalon az állkapcsomnál nyirokcsomó daganat vagy duzzanat alakult ki. Amely nagyon kemény, nyomásra nagyon érzékeny, fáj és ég. Piros folt, ill. duzzanat látható a fülemtől egész a kulcscsontig. Hőemelkedésem és lázam is van, ill. hőingadozások.
A panaszaim azzal kezdődtek, hogy a fogínyem begyulladt. Elmentem a fogorvoshoz, a fogamnak nincs baja a röntgenfelvétel szerint. Ekkorra kialakult ez a duzzanat és azóta, egyre növekszik és fájdalmasabb.
A gégészetre is átküldtek, ahol nem tudták beazonosítani mitől alakult ki, és miként múlna el. Kétféle antibiotikumot írtak fel, ill. öblögetőt a fogászaton.
Kérem, ha tud, segítsen kideríteni mi ez a betegség, és mit tehetnék annak érdekében, hogy ez elmúljon?
Segítségét előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2008 ;13(februári)   InforMed | Kótai, Zs.
A nyaki nyirokcsomó duzzanat lehet gyulladásos eredetű, melyet fogászati vagy gégészeti gyulladás magyaráz. Ha a duzzanat antibiotikus kezelésre 3 héten belül nem múlik el, akkor részletesebb vizsgálat javasolt: nyaki ultrahangvizsgálat, esetleg CT vagy MR, és un. aspirációs citológiai vizsgálat, mikor vékony tűvel sejteket szívnak ki az elváltozásból, és abból tudnak következtetni a betegség természetére.
2008-02-13 22:56:56
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop