Orrfolyás, torokban égés

Kérdés: Székelyudvarhelyről írok Önnek. Segítséget kérek, mert már egy éve több vizsgálaton és kezelésen vettem részt, de nem sikerült meggyógyulnom. Tavaly júliusban voltam először orl-s vizsgálaton, ahol arcüreggyulladásra kaptam antibiotikumos kezelést. A kezelés után visszamentem az orvoshoz és mondtam, hogy panaszaim nem szűntek.
Újabb vizsgálat és újabb kezelés következett. Panaszaim a következők: orrfolyás az orr hátsó üregében, torok égés és száradás, lerakódást érzek a nyelőcsőben, ami közbe-közbe irritál és ettől sokat köszörülöm a torkom, és végül nagyon érzékeny a fülem, többször be kell dugnom vattával, egy kicsit fáj is. Jól esik a borogatás, a meleg.
Panaszaim nem szűntek ezért a családorvosom elküldött több szakorvoshoz (pl. endokrinológus, belgyógyász). A sok vizsgálat után kiderült, hogy van epekövem, amit műteni kellene, és reflux betegségem. Ezt az utóbbit tükrös vizsgálattal állapítottak meg. Erre is kaptam kezelést, de a Controloc gyógyszer beszedése után sem javult az állapotom. A dolgom elvégzem, de nem vagyok az igazi. A fent leírt tünetek nagyon zavaróak, sok energiám elvész.
Nem tudom, hogy a reflux lehet-e az oka a panaszaimnak? Diétázok és betartom a reflux betegségnek előírt javaslatokat, de nem érzek semmi javulást. Lefekvéskor a panaszos tünetek szűnnek, majdnem el is múlnak, de ahogy felkelek, újra előjönnek.
Reménykedem, hogy kapok segítséget!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Kótai, Zs.
A fül-orr-gégészeti betegség kizárására arckoponya CT vizsgálat lenne javasolt. Ha ez negatív, a panaszok oka valóban a reflux betegség, és más gyógyszerre kellene beállítani.
2008-09-13 01:36:52
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop