Orrlégzés probléma - 16 éves fiú

Kérdés: Fiam 16 éves, már lassan 3 éve küszködik orrlégzés problémával, és sehol nem tudnak segíteni, nekem sincs már több ötletem. Már 4 orvosnál jártunk, mert nem kap levegőt az orrán, állandóan fújja, de semmi értelme, mert nem segít az orrdugulásán. Tavaly nyáron megműtötték orrpolipra, de utána sem lett jobb, úgyhogy lehet, hogy nem is kellett volna műteni.
Az összes létező allergia vizsgálatot megcsinálták, minden negatív, orrspray-ket állandóan fújta, semmi javulás nem volt, allergiagyógyszereket szedett, az sem használt. Én már sólámpát vettem, sópipát vettem, infralámpát, a kutyánkat elajándékoztuk, hátha arra allergiás, a virágokat száműztem a lakásunkból, hátha az a baj, most sóoldatos orrsprayt vettem, inhalál is rendszeresen, én már nem tudom, mit csináljak, hogy jobb legyen neki.
Éjszaka nem tud aludni, de minket sem hagy, mert állandóan az orrát fújja, de mindhiába. Teljesen tanácstalanok vagyunk.
Ön szerint van még valami, amit érdemes lenne kipróbálni, hátha segít? Egyébként már az orrmanduláját is kivették, hátha majd kap levegőt, de sajnos nem. Van orrsövényferdülése is, de arra még nem lehet műteni, csak 18 éves kora után, akkor még addig szenvedjen? Mi a biztosíték, hogy műtét után jobb lesz?
Előre is köszönöm válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2008 ;13(februári)   InforMed | Kótai, Zs.
A gátolt orrlégzés kellemetlen tünet, de valószínűleg a fiú nagyobb jelentőséget tulajdonít neki a kelleténél. Orrpolip, orrsövényferdülés, krónikus orrmelléküreg-gyulladás okozhat orrdugulást, orrváladékozást. Ha nagyon kifejezett az orrsövényferdülés, és panaszokat okoz, meg lehet operálni 18 éves kor előtt is. Az orrcseppekkel óvatosan kell bánni, mert hosszadalmas használatuk még fokozhatja a panaszokat, nyálkahártya-túltengést és még akadályozottabb orrlégzést okozhatnak.
2008-03-04 10:38:40
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop