Pajzsmirigy, ellentétes tünetek (2)

Kérdés: Nemrégiben jelent meg válasza: "Pajzsmirigy, ellentétes tünetek" címszó alatt. Kérem, bocsássa meg, ha nem írnám le még egyszer az ott írottakat, megköszönném fáradozását, ha visszanézné, és szeretném a válaszában leírt kérdőjelet kiegészíteni.
A szabad T4 értéket azért nem látta a felsorolásban, mert csak az eltérő értékeket emeltem ki. A T4 érték nem tért el a referenciatartományban megadottól 13,76 (9,01-19,50).
Vizeletvizsgálat természetesen készült, de teljesen negatív, normális, eltérés nincs.
Azóta elkészült a nyelésvizsgálati röntgen, és a nyaki UH is. RTG-vizsgálat: "A nyelés akadálytalan. Az oesophaguson kóros nem ábrázolódott. A gyomor horog alakú, ürülése azonnal megindul. A bulbus ép. Fekvő helyzetben provokációra kisfokú reflux figyelhető meg."
Nyaki UH vizsgálat: "A pajzsmirigy mk. lebenye normális nagyságú, homogén szerkezetű. A nagy nyálmirigyek szabályosak. Jobb oldalon felső harmadban egy 20x8 mm-es, baloldalon 16x6 mm-es és mk oldalon a musculus sternocleidomastoideus mentén több 8-9 mm-es echoszegény képlet látható."
Vél: "Kisfokú nyaki lymphadenomegalia."
Ennek esetlegesen mi lehet az oka? Lehet valamilyen gyulladás következménye? A háziorvos gégészeti kivizsgálást javasol, illetve pár hét múlva újabb vérképet, ezután esetleg pajzsmirigy szakrendelést. A lipidzavart nem ítélte az Ön által véleményezett súlyosnak csak "hát ez nem tökéletes" címszó alatt életmódváltás, és majd meglátjuk.. (?).
Fiam nem kövér, normál súlyú, magas, hetenként 2x focizik, csak alkalmanként fogyasztott alkoholt, nem él étrend-kiegészítőkkel. Sajnos már egy kicsit "összezavarodtunk". Most akkor gégészet, vagy pajzsmirigy szakrendelés, vagy valahova másfelé? Természetesen az újabb vérképet elkészíttetjük, mivel a fehérvérsejtszám, ill. többi eltérés változatlanul aggaszt, de merre tovább? Sajnos a fiam eléggé stresszeli magát a vizsgálatok, és főleg az eredmények miatt.
Újabb fáradozását válaszával együtt megköszönöm!

hormonok, pajzsmirigybetegségek | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(januári)   InforMed | Petrányi, Gy.
Torokgyulladás, rossz fogak a leggyakoribb okai a nyaki nyirokcsomó-megnagyobbodásoknak. Újabbat nem tudok hozzátenni.

Kapcsolódó cikkek a Pajzsmirigy betegségek rovatban olvashatók.

2009-01-10 12:26:16
| hormonok, pajzsmirigybetegségek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop