Szülés trombózis után

Kérdés:  Négy éve volt egy trombózisom (a jobb karomban). Semmi rendellenességet nem találtak, azt mondták, biztos a fogamzásgátló miatt volt.
Igaz, még csak 6 hetes terhes vagyok, de szeretném tudni, hogy ilyen esetben a természetes szülés, vagy a császármetszés a biztonságosabb? Vagy ennyi idő után már nem befolyásol? Nem tudom, van-e jelentősége, de rövidlátó is vagyok (4-4,5 dioptria).
Nagyon köszönöm a segítségét!

| terhesség, szülés, trombózis
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Hölgyem! Az előzményben szereplő trombózis önmagában nem akadálya a spontán szülésnek, a rövidlátás azonban figyelembe veendő szempont. De ilyenkor sok szempontra vagyunk tekintettel.
Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:18:49
| terhesség, szülés, trombózis

Web Design & Development Prowebshop