Terhes lehetek?

Kérdés:  A gyógyszerszünet után már 4 napja nem vettem be a fogamzásgátlómat (Cypromixet) és ma együtt voltam a barátommal és nem védekeztünk.
Teherbe eshetek már ilyenkor, vagy még véd a gyógyszer? 18 éves vagyok, nem nagyon állunk készen még a családalapításra. Tudom, hamarabb kellett volna gondolkodni.
Ha kiderül, hogy terhes vagyok, és nem szeretném megtartani, akkor van más módszer? A 72 órás gyógyszerről már hallottam, de ha letelik a 72 óra, van más módszer, mint az abortusz?
Előre is köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Általában még napokig véd a tabletta. A 72 órás gyógyszer hivatalosan nincs engedélyezve.
Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-07-19 11:53:00
| fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop