Vállalhatunk kisbabát?

Kérdés:  2 héttel ezelőtt a rákszűrésem eredménye P2 lett. Kértem HPV-tesztet is, aminek az eredménye magas rizikófaktorú 52 vírus jelenlétét találták a méhnyakon. 6-7 évvel ezelőtt Condylomám volt 3 kisebb szemölcs, amit ecseteléssel kezeltem és elmúlt, azóta nem is volt. Kisbabát szeretnénk a közeljövőben. Az orvos ajánlott gyógyszeres kezelést a HPV 52-re, de említettem neki, hogy kisbabát szeretnénk. Ő azt mondta, akkor nyugodtan vágjunk bele, mert nem kizárt, hogy a szervezetem a terhesség alatt leküzdi a vírust, mivel ilyenkor a szervezet másképp működik, sok olyan dolgot termel, amit amúgy nem.
Lehetséges ez, mi a véleménye erről? Vállalhatunk kisbabát? Szeretném hozzátenni azt is, hogy valószínű a vírus már évek óta bennem van (kb. 4 éve).
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| HPV, terhesség
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Nyugodtan vállalhatnak terhességet.
Minden jót kívánok Önöknek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2011-08-01 19:39:10
| HPV, terhesség

Web Design & Development Prowebshop