Terhesség - Fertőzés

Kérdés:  26 hetes terhes vagyok, ma kaptam meg a tenyésztési leletemet, amin Streptoccocus baktérium szerepelt.
Kaptam rá antibiotikumot. Az orvostól kérdeztem, hogy lesz-e valami a babával emiatt? Ő azt válaszolta, hogy nem! De én Öntől is megkérdezném, mi lesz a babámmal, hogy ilyen súlyos fertőzést kaptam el? Hol lehet ezt összeszedni?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, Streptococcus fertőzés
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A Streptococcus gyakorta van jelen a hüvelyben anélkül, hogy bármilyen bajt okozna. A fertőzés forrása nem azonosítható általában. Ugyanakkor születés közben fertőzheti az újszülöttet, akár súlyos betegséget is előidézhet, ezért kezelése várandósok esetében feltétlenül szükséges.
A 36. terhességi héten ismételt kenetvétel szükséges. Ha a fertőzés ekkor is kimutatható, Ön a szülés folyamata alatt is antibiotikum-kezelésben részesül majd, illetve ezáltal a magzat is, így az újszülöttkori fertőzés minden bizonnyal megelőzhető.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-09-20 22:37:16
| terhesség, streptococcus fertőzés

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop