Magzat elhalása

Kérdés:  Gyermekem több éves próbálkozás (orvosi kivizsgálás, segítség) után természetes úton terhes maradt. Az első perctől (5 hét) kezdve hányt. A hányás egyre erősödött. Szedett magzatvédőt és MagneB6-ot, de a 8. héten vészes hányás miatt már kórházba került, ahol meg is állapították, hogy a magzat már elhalt. A 6. héten még minden rendben volt. Ennek 7 hónapja és ismét terhes.
Most 6 hetes és ugyanúgy hány, mint az első esetben. Félünk, hogy ugyanúgy végződik ez is mint az első terhessége. A sok hányás befolyásolja a magzat megtapadását? Nem kellene korábban kórházba mennie? Nem kellene erősítő infúziókat adni neki? Ha hány, nem marad meg benne sem a magzatvédő, sem a MagneB6.
Lehet, szabad hetente ultrahanggal nézni, hogy él-e még a magzat? Mit lehetne tenni?
Válaszát hálásan köszönöm!

| terhesség, hányás
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A hányinger, hányás a terhesség gyakori kísérője, általában az első 12 hét kellemetlen tünete. Olykor kórházi kezelést is indokolhat, ha a kismamát a kiszáradás veszélye fenyegeti. A hányás inkább a terhesség meglétére, mintsem elhalására utal.
Mindenesetre az előző terhesség kimenetele alapján célszerűnek látom a kórházi megfigyelést. Az ultrahangvizsgálattól nem kell tartania, a vizsgálat indokoltságát bízza a nőgyógyászra.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-09-20 22:37:16
| terhesség, hányás

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop