Eü. küret és conisatio utáni vérzés

Kérdés:  Tisztelt Professzor Úr, 53 éves nő vagyok. 2o11.o6.14-én volt a műtétem. Jól érzem magam, nem görcsölök, de szeretném megkérdezni, hogy a vérzés mennyi ideig természetes. Nem nagy mennyiségű, de piros színű, nem alvadékos.
Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel

| küret, vérzés, küret
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Hölgyem!
A vérzés még eltarthat egy darabig, a varratok eltávolítása után mindenesetre lényegesen csökkenni szokott. Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel,
Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Gyakori nőgyógyászati problémák rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:18:50
| küret, vérzés

Gyomor-bélcsatorna rendellenes ereiből származó vérzés

Az arteriovenózus malformáció vérzése olyan kóros erek megrepedését jelenti, amelyek az artériákat és a vénákat közvetlenül kötik össze.


Menstruációs problémák és megoldásuk

Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális, vagy valami bajom van? Az alábbiak segítenek eligazodni a kételyek között, és megoldásokat is kínálnak.


Divertikulitisz

A divertikulitisz egy vagy több divertikulum gyulladása vagy befertőződése. A divertikulitisz sokkal ritkább 40 éves kor alatt, mint felette. Azonban bármely életkorban súlyos állapothoz vezethet.


Mit tegyünk orrvérzés esetén?

A fül-orr-gégészeten az egyik leggyakoribb panasz, amivel a betegek érkeznek, az orrvérzés. Az emberek 60%-nál életükben legalább egyszer jelentkezik orrvérzés, azonban az esetek alig 10%-a igényel orvosi ellátást. A 10 évesnél fiatalabb és a 45-65 éves korosztály a leginkább érintett.


A szabálytalan havi vérzés gyakori okai

Sok nőnél jelentkezik szabálytalan, nagyon erős vagy kimaradó vérzés. Az alábbiakban azokat az okokat ismertetjük, melyek egészséges nőknél jelentkeznek, és néhány tanácsot adunk, hogy mit lehet tenni.


Web Design & Development Prowebshop