Terhesség - Szellemi fogyatékosság, oxigénhiány

Kérdés:  Jelenleg 17 hetes terhes kismama vagyok, az utóbbi hónapokban (oka van legtöbbször, de van, mikor nincs) egyre többször kapok idegösszeroppanást-szó szerint sírógörcs, a szavakat sem tudom megformálni, dühroham.
Szeretném őszinte válaszát kérni, hogy ezek hatására születhet-e oxigénhiánnyal, vagy valami szellemi fogyatékossággal a gyermekem, mert gondolom, mikor én is alig kapok levegőt a sírógörcstől, meg ezerrel ver a szívem stb. az úgy hat rá, hogy ő sem kap levegőt? Remélem, azt írja, hogy nem jól gondolom, és nem lehet ettől baj!
Válasza, segítsége nagyon fontos!

| terhesség, sírógörcs, dühroham, dühroham
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  A sírógörcsöket, a dührohamot ki kell vizsgáltatni, és kezeltetni kell. Ha heteken át előfordul, és nem szűnik meg, hátrányos lehet a magzat fejlődésére.
Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:18:49
| terhesség, sírógörcs, dühroham

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop