Terhességre várva - Hova forduljak?

Kérdés:  Hova menjek? Korábban volt egy vetélésem, majd nem estem utána teherbe. A nőgyógyász javaslatára készítettek 3. napi vérvételt, aminek az eredményét jónak minősítette (prolactin 14,31 LH 2,9 FSH 3,2 progeszteron 0,5 estradiol 35 tesztoszteron 1,53 TSH 1,19). A 14. napi UH még nem, de a 20. napi peteérést mutatott (4 napra az UH-ra). Az UH-on ez állt: b.o. ov-bán 15 mm-es domináns fulliculus. Mko. Ov. PCO Suspect. A nőgyógyász szerint ez a PCO gyanúját jelzi.
Meddőségi központba menjek vagy belgyógyászatra? Kell még egyéb vizsgálat a biztos diagnózishoz? Ha igen, mi, hol végzik el?
Olvastam ehhez kapcsolódóan az IR-ról, amihez cukorvizsgálatra volna szükség. Merre induljak el, ahhoz hogy gyógyulhassak, és hogy teherbe eshessek? Olyan sok információ van mindenütt, hogy nem tudok eligazodni, és szeretném, ha egy szakember a megfelelő helyre irányítaná.
Előre is köszönőm válaszát. Egyebekben, 34 éves, még gyermektelen nő vagyok.
Tisztelettel!

| meddőség
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Meddőségi centrumot keressen fel. Ilyen pl. a Baross utcai Női Klinikán a Dr. Urbancsek János professzor úr által vezetett Asszisztált Reprodukciós Osztály.
Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:18:50
| meddőség

Ingyenes lesz a meddőség kezelése

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin.


Térítésmentes meddőségi szűrőprogram indul elsősorban férfiaknak

Térítésmentes, elsősorban a családalapítás előtt álló férfiakat célzó meddőségi szűrőprogram indításáról írt alá megállapodást kedden az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Merck Kft.


A légszennyezettség meddőséget okozhat

A légszennyezettség káros hatással lehet a hímivarsejtekre, állítja a brazil Sao Paulo Egyetem által készített tanulmány.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmozni a rokonok, barátok, a munkatársak és az ismerősök. Néhány „bölcs” állítás, amit nem kell elhinni.


Alacsony spermium szám: szűrés

Az alacsony spermium szám számos betegséggel függhet össze, állítja a Brescia-i Egyetem kutatóinak vizsgálata, melyet az Amerikai Endokrin Társaság Chicagó-i éves ülésén ismertetettek.


Web Design & Development Prowebshop