Terhességre várva - Hova forduljak?

Kérdés:  Hova menjek? Korábban volt egy vetélésem, majd nem estem utána teherbe. A nőgyógyász javaslatára készítettek 3. napi vérvételt, aminek az eredményét jónak minősítette (prolactin 14,31 LH 2,9 FSH 3,2 progeszteron 0,5 estradiol 35 tesztoszteron 1,53 TSH 1,19). A 14. napi UH még nem, de a 20. napi peteérést mutatott (4 napra az UH-ra). Az UH-on ez állt: b.o. ov-bán 15 mm-es domináns fulliculus. Mko. Ov. PCO Suspect. A nőgyógyász szerint ez a PCO gyanúját jelzi.
Meddőségi központba menjek vagy belgyógyászatra? Kell még egyéb vizsgálat a biztos diagnózishoz? Ha igen, mi, hol végzik el?
Olvastam ehhez kapcsolódóan az IR-ról, amihez cukorvizsgálatra volna szükség. Merre induljak el, ahhoz hogy gyógyulhassak, és hogy teherbe eshessek? Olyan sok információ van mindenütt, hogy nem tudok eligazodni, és szeretném, ha egy szakember a megfelelő helyre irányítaná.
Előre is köszönőm válaszát. Egyebekben, 34 éves, még gyermektelen nő vagyok.
Tisztelettel!

| meddőség
| Papp, Z.; Az Orvos válaszol - Prof. Dr. Papp Zoltán 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Meddőségi centrumot keressen fel. Ilyen pl. a Baross utcai Női Klinikán a Dr. Urbancsek János professzor úr által vezetett Asszisztált Reprodukciós Osztály.
Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel, Dr. Papp Zoltán

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:18:50
| meddőség

Web Design & Development Prowebshop