Pecsételő vérzés, teherbeesés

Kérdés: Egy alkalommal már írtam Önnek, a probléma menstruáció előtti pecsételő vérzés és sikertelen próbálkozás volt arra, hogy teherbe essek. Akkor azt írtam, hogy a férjemmel minden rendben van az urológus szerint, és nekem is azt mondták, hogy van peteérésem, a pecsételő vérzést pedig Duphastonnal kezelték 3 hónapig, ami sajnos nem változtatott a panaszaimon semmit.
A gondom az lenne, hogy utolsó próbálkozásként még egy igen megbecsült és tapasztalt nőgyógyászhoz elmentem vizsgálatra. Ő még mielőtt megvizsgált volna, az előzőleges hormon- és ultrahangvizsgálat leletekből azt állapította meg, hogy nincs peteérésem. Azok az orvosok, akik ugyanezeket a leleteket látták ennek az ellenkezőjét állították. A végső döbbenet az volt, hogy az orvos azt mondta, hogy 26 éves korom ellenére a méhem akkora, mint egy gyereklánynak. Eddig ezt senki nem mondta, sőt 1-2 orvos kifejezetten kiemelte, hogy nagyon szép, fejlett, szabályos méhem van. Ők ultrahangvizsgálatot is csináltak, viszont a fent említett orvos nem csinált ilyet, csak tapintással vizsgált. Eddig is nagyon kétségbe voltam esve, de most már teljesen össze is vagyok zavarodva. A doktor úr Duphaston és Estrofem kombinált szedését javasolta 3 hónapig, ami után ovulációs teszt következik. Én nem vonom kétségbe az orvos szaktudását, hiszen tapasztalt és rutinos orvosként ismert ott, ahol élek, csupán azt szeretném tudni, hogy létezik-e az hogy ilyen egymásnak teljesen ellentmondó vélemények születnek?
Ha valóban kicsi a méhem ezekkel a gyógyszerekkel lehet-e segíteni ezen, kizárja-e ez a teherbeesést, a napi 2-2 tablettának nem lesz-e valamilyen káros utóhatása?

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Létezik, hogy különbözőképpen ítélnek meg adott vizsgálati leletet különböző orvosok. Ez nem hiba, az viszont, hogy rövid idő alatt ennyi "véleményt" hogy lehetne feloldani, nem tudom. Vizsgálat nélkül nem helyes ítéletet mondani.
2005-12-31 16:26:24
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop