Fogyni szeretnék

Kérdés:  20 éves lány vagyok, 171 cm, 92 kg a súlyom. Tudom, hogy le kéne fogynom, csak az a baj, hogy erős csontozatú vagyok, így nem igazán megy lejjebb a súlyom (max. 2-3 kg, ha koplalok). Most már 4 éve nem sportolok, de előtte úsztam, kézilabdáztam, kosaraztam, fociztam versenyszerűen, mégis túlsúlyos vagyok.
Valóban a csontjaim nehézsége (erőssége) miatt nem tudok látványosan lefogyni? Valami fogyókúrás megoldást keresek, amit anyagilag is lehet bírni. Már sok mindent kipróbáltam, egyik sem hat.
Nagyon szépen köszönöm, várom válaszát!

| elhízás, túlsúly, túlsúly
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  Bár vannak alkati adottságok, a 92 kg-os testsúlya valóban sok a testmagasságához képest. A fogyással kapcsolatban rengeteg információt, tanácsot és diétás módszert találhat az interneten. Sajnos nincsenek csodák, mert fogyni csak 2-féle módon lehet:
1. csökkenti a bevitt kalóriamennyiséget
2. mozgással növeli a kalória felhasználást.
Szakértők a kettő kombinálását nevezik ideálisnak. Figyelembe véve erős csontozatú testalkatát, tartós eredmény csak akkor érhető el, ha hosszútávon gondolkodik és életmódot változtat. Amennyiben képes hónapokon, át átlagosan csak napi 1500 kalóriát bevinni a szervezetébe és visszatér rendszeres mozgáshoz (pl. heti 3x1 óra úszás), biztosan rendeződik a súlyproblémája.

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2009-07-13 21:21:48
| elhízás, túlsúly
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop