HPV, esemény utáni tabletta

Kérdés:  21 éves lány vagyok, 1,5 éve HPV beteg vagyok, volt már sajnos P3 is a citológiám, de Isporynosint írtak fel, és segített, már P2-es. De folyamatosan égő, viszkető érzést érzek, ami nagyon kellemetlen. 3 havonta járok nőgyógyászhoz, mindig adnak rá valamit, Pymafucin, Mycosyst Gyno, Cikatrinida, Klion, de nem jobb, a HPV okozza ezt? Meg lehet ebből gyógyulni? Ha 66-os a genotípus, segítene az injekció? (Chlamydia, Mycoplasma, Ureoplasma: negatív.)
Lehet abból bajom, hogy esemény utáni tablettát bevettem, majd rá egy hónapra még egyet és egy hétre rá még egyet? Semmi panaszt nem észleltem, a menstruációmat hozta előrébb, más nem tűnt fel.
Előre is köszönöm a válaszát!

| HPV, hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A gyakori alkalmi tablettából baj lesz! Inkább a rendest szedje, az jó.
A folyása miatt tenyésztést kell végezni, és úgy kezelni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról és a HPV-ről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-09-23 11:58:52
| HPV, hüvelygyulladás, folyás

Refluxbetegség

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.


A HPV elleni védőoltásról

Minden, amit ma a HPV elleni védőoltásról tudni kell. A tudomany.hu Schaff Zsuzsa akadémikust, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya rendes tagját kérdezte.


A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


Új HPV szűrési lehetőség

Vizeletvizsgálattal is ki lehet szűrni a méhnyakrákot okozó HPV-t. Az új vizsgálati módszer felválthatja a sok nő számára kellemetlen, szorongást okozó kenet vizsgálatot, írják a Manchesteri Egyetem kutatói a BMJ Open-ben megjelent tanulmányukban


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Web Design & Development Prowebshop