Hüvelyfolyás

Kérdés:  41 éves vagyok, július eleje óta szenvedek folyásos problémáktól. Hol kiújul, hol elmúlik, de visszatér. A strandolás, nyaralás rontott a helyzeten. Legutóbbi problémám a szokásos tünetekkel járt: viszketés, égő érzés augusztus végén, ami csökkent a menstruáció megjelenésével. 3 éve IUD-t viselek (Gold Lilly).
Menzesz után voltam orvosnál (ismételten), aki Klion tablettát írt fel párterápiában (ismételten), valamint gombára heti 1 szem kapszulát két héten át, aminek a neve most nem jut az eszembe. Véleménye szerint a folyást a hurok megléte okozza, és el kell távolítani, helyette a Mirena nevű eszközt felhelyezni egy kis idő múlva. Befejeztem a tabletta szedését, és szinte azonnal megjelent a krémszerű, szagtalan, nem túl sok visszatérő vendégem, néha enyhe hasfájással. Együttlét után is szokott fájni a hasam másnap, de nem nagyon.
Mi ilyenkor a teendő, baktérium tenyésztés nem történt, citológia P2 volt tavasszal. Valóban az IUD okozhatja a folyást, amit időnként felülfertőzök egy-egy strandolással? Indokolt a levétele?
Válaszáért előre is hálás vagyok!

| hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A Mirenától óvom! Drága és sok panasz van rá! A folyása miatt tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-09-23 22:23:33
| hüvelygyulladás, folyás

Web Design & Development Prowebshop