Alhasi fájdalom

Kérdés:  Lassan 2 éve küzdök a megoldásért. 2007. decemberében a munkahelyemen felfáztam. Alhasi fájdalmaim miatt felkerestem a nőgyógyászom, aki petefészek-gyulladást állapított meg. Antibiotikumos kezelés után továbbra is éreztem enyhe fájdalmat, melyre azt mondta, hogy kell egy kis idő a teljes gyógyuláshoz. Mivel a fájdalom nem múlt el, hol erősödött, hol tünetmentes volt felkerestem egy másik nőgyógyászt, aki 2008. decemberében ureaplazmát talált. Ennek kikezelése sikeres volt, a fájdalom viszont nem múlt el maradéktalanul.
Urológushoz fordultam 2009. tavaszán, aki E. Colit valamint Klebsiellát talált a vizeletben, ezzel szintén kezeltek, sikeresen. Mind a nőgyógyász, mind az urológus eltanácsolt az uszodától egy jó időre. A nőgyógyász mindent rendben talált és terhesség vállalására buzdított.
A nyár folyamán többször előjött az alhasi görcs, rendszerint fázik az alhasam hűvös időben, hűtőpult előtt rendes öltözet viselése mellett. A klímát minden esetben megérzem az alhasamon.
2009. augusztusában elvesztettem kb. 5 hetes terhességem. A terhesség ideje alatt folyamatos alhasi fájdalmak gyötörtek, kezdetben csak a "mintha meg akarna jönni" érzés volt, később a görcsök erősödtek, a végén székeléskor végbélgörcs is jelentkezett, majd megindult a vérzés. A terhesség kiürült, rá 1 hónapra 1,2 mU/ml volt a HCG szintem, műszeres befejezésre nem volt szükség.
Ismét meglátogattam az urológust, aki rendben talált mindent (vizelet, hólyag, vesék). Több nőgyógyászt is felkerestem, egyikük sem talált rendellenességet és támogatták az újbóli terhesség vállalását.
Tegnap este szintén jelentkezett az alhasi fájdalom, kb. a méh magasságában. A ciklusom (29-31 napos) 12. napján járok, a jobb oldali petefészkemben 3 nappal ezelőtt 23 mm tüszőt találtak. A jobb oldali szúrás elvileg ennek tudható be. A görcsök mellett rendszerint hüvelyváladék is jelentkezik, mely tojásfehérje állagú, átlátszó, szagtalan és egyszerre nagyobb mennyiségben jelenik meg. A görcsös fájdalom egy ciklus alatt többször jelentkezik, tehát nem feltétlen van összefüggésben a peteéréssel, valamint kisugárzik a szeméremcsont két oldalára is.
Ez a probléma beárnyékolja a napjaimat, rossz közérzetet biztosít, mikor azt hiszem, hogy végleg kilábaltam, újra jelentkezik, és mivel nincs rá magyarázat, most már ingerültté tesz. Nyáron, a melegben zokniban és a csípőmön takaróval körbetekerve aludtam, a hasi hidegérzet miatt. A meleg jól esik. A hasi és kismedencei ultrahangot végző doktornő szerint ez nőgyógyászati gyulladásra utal, ami hol felerősödik, hol gyengül attól függően, hogy a szervezetem épp mennyire van leterhelve.
Ezt a véleményét egyik nőgyógyász sem osztja. A nőgyógyászok tanácsa ellenére kisbabát így nem merünk vállalni, pedig nagyon szeretnénk. A nőgyógyászok nem vélnek összefüggést e között és a terhesség elvesztése között.
Találkozott esetleg hasonló esettel? Mi lehet a megoldás? Korábban sosem küzdöttem hasonló problémával.
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, petefészekgyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Sok oka lehet, vizsgálatra kell mennie.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-10-02 11:41:14
| terhesség, petefészekgyulladás

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop