Mennyire hihetek a tesztnek?

Kérdés:  1 hónapja együtt voltam a barátommal (menstruációm után 2, 3 napra rá) óvszerrel védekeztünk egy előaktus után. Barátom meggyőződése, hogy a védekezéssel minden rendben volt. Ezután menstruációm előtt egy héttel volt egy jelentéktelen kis vérzésem, majd késett a menzeszem 8 napot. Végül megjött, de 2 napig tartott (ez idő alatt lezajlott, ami 5 nap alatt szokásos).
Félelmeim vannak a terhességgel kapcsolatban. Csináltam egy terhességi tesztet (Gabriel-féle teszt) melynek az eredménye negatív lett (3 csepp vizeletből, és szinte azonnal megjelent a C-nél a csík, nem az ébredés utáni első vizeletből, hanem a másodikból. Egészen addig, pedig egy kortynyi ásványvizet ittam. A Gabriel-féle tesztre (amit ajánlottak) rá volt írva, hogy a nap bármely szakaszában használható. Én még a délelőtt folyamán teszteltem és hangsúlyoznám az előbb említetteket. Vártam 4-5 percet, de még csak halványan sem jelent meg a 2. csík. Rengeteget olvastam utána, hogy akkor mitől lehetett az a kis jelentéktelen vérzés? Tudom, hogy hasonló dolog történik a pete beágyazódáskor, de még mi mástól lehetett? Remélem, hihetek a tesztnek. Azóta nem voltam együtt a barátommal. Befolyásolhatja, hogy beteg voltam (magas láz) idő közben? És persze a stressz? De mindezt követően szeretnék orvosi vizsgálatra menni, de számítok a jó tanácsokra is!
Köszönettel!

| fogamzásgátlás, terhességi teszt
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Tesztelgetés helyett nem lenne okosabb tablettát szedni, mint azt a többi nő teszi? Nem hallott még a meddőséget okozó abortuszról?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhességi tesztek rovatban olvashatók.

2009-10-09 20:43:16
| fogamzásgátlás, terhességi teszt
hirdetés