Szövettan eredménye

Kérdés:  Augusztusban nőgyógyászati rákszűrésre mentem, mivel előtte két éve voltam 2007-ben ha jól emlékszem. Azért mentem még, mert a menstruációm igaz időre jött, de már előtte egy héttel pecsételgető vérzésem volt.
Két hónappal ezelőtt szex után vérezgetem és úgy egy hétig megint pecsételgető vérzésem volt, majd utána nagyon bő folyásom volt, ami mindenféle szint játszott, sárgát, zöldet, fehéret, de jó bőven. Majd elmúlt magától és én ezután mentem rákszűrésre. Aminek az eredményét megkaptam. Az állt benne: ismeretlen jelentőségű AS-CUS, ATYPUSOS sejtek, meg hámsejt rendellenességek. Cervikális dysplasia.
Az orvos ezután ultrahangra küldött, 13 mm volt a méhnyálkahártyám, ezért egészségügyi küretet javasolt. Amit el is végeztek szeptember 25-én. Holnap egy hete lesz, és még mindig vérezgetek. A zárójelentésemre azt írták, középsúlyos cervikális dysplásia. Atypia cytol port ut.
Normális dolog, hogy egészségügyi küret után egy héttel még vérezgetem? Mi várható, lehet, rákos vagyok? A szövettanom még nincs kész, majd még csak két hét múlva lesz, de rettenetesen félek, 4 gyermekem van.
Előre is köszönöm a válaszát!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  A küret után 7-10 napig tarthat a vérzés. Ennek semmi köze a várható eredményhez. A folyását kellene kezelni! Attól jobban féljen, a hormonzavar egyszerűbb eset.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-10-16 17:22:04
| folyás, hüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop