Terhesség - Vércsoportkérdés

Kérdés:  Babát várok, még csak 5 hetes vagyok, a vércsoportom A Rh pozitív a páromé AB Rh negatív. Szeretnék érdeklődni, hogy mekkora baj a negatív-pozitív különbség? A baba vércsoportja melyik lehet majd? Laikusan az A-ból van több nem?
Köszönöm válaszát!

| terhesség, kockázat, vércsoport
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Tekintve, hogy nem a párja várja a babát, így a mama-baba összeférhetetlenség nem jön szóba, nincs mitől tartania...
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vércsoport összeférhetetlenségről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2009-10-31 16:31:25
| terhesség, kockázat, vércsoport

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Web Design & Development Prowebshop