Heveny hüvelygyulladás

Kérdés:  22 éves egyetemista lány vagyok, most voltam életem első méhnyakrák-szűrésén és hüvelyultrahangján. Kaptam egy P2-es jelzést, meg mellé egy reactiv sejtelváltozással járó gyulladás dolgot a cytológiai vizsgálat eredményeként.
A lelet végén diagnózisként, pedig heveny hüvelygyulladás van feltűntetve. A szűréssel egyidejűleg vetettem hüvelyváladékot, mert már régóta járok vissza, ugyanis elég nagy mennyiségű, sárgás-fehéres folyásom van, és van, amikor a szeméremhajlatom is viszket. Mindig Betadine kúpot kaptam, de csak egy darabig volt hatásos. A szűrés eredményére semmit nem mondott az orvosom, csak azt, tökéletes a hüvelyflórám, mert kitenyésztette, és nem kell megijedni, kaptam Klion kúpot, és azt mondta, majd 3-6 hónap múlva jöjjek vissza.
Engem aggaszt egy pár dolog. Egyrészt a kúp tájékoztatóján olvastam, hogy a páromnak is kellett volna felírni valamilyen gyógyszert a visszafertőzés elkerülése végett, de ez nem történt meg. Ilyen esetben menjen el a párom urológushoz, mert nem tudni, hogy megfertőztem vagy fordítva; vagy pedig menjünk vissza az én orvosomhoz? Mit tehetnék ez ellen a gyulladás és a folyás ellen? Milyennek találja ezeket a tejsavat tartalmazó kúpokat és készítményeket?
Válaszát előre is köszönöm!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  A tenyésztést addig kell ismételni, amíg negatívvá nem válik.
Fiatal nőnél értelmetlen a tejsavas kúp használata.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:00:31
| folyás, hüvelygyulladás

Web Design & Development Prowebshop