Hormonális problémám lehet?

Kérdés:  Babát szeretnénk, de nem akar összejönni. Tíz évig szedtem fogamzásgátló tablettát és nem igazán tartottam be a szüneteket. 1 éve abbahagytam a gyógyszert, azóta próbálkozunk.
Az elmúlt 3 hónapban, mintha premenstruációs szindrómám lenne, nagyon nehezen viselem a menstruáció előtti hetet. Iszonyatos mellfeszülésem, hangulat-ingadozásim vannak, pattanásos lett a bőröm és vizesedem. Rendszeresen sportolok, egészségesen étkezem és ezek ellenére hízok. Mióta nem szedem a gyógyszert, a ciklusom 26 és 29 nap között ingadozik. Így nehéz kiszámítani a peteérést. A testhőmérsékletem mindig alacsony, így a hőmérőzés sem vált be.
Van még valami, amit kipróbálhatnék, ami elősegíti a teherbeesést? Ajánlották a barátcserjét és a palástfüvet. Önnek mi a véleménye ezekről a gyógynövényekről?
Válaszát előre is köszönöm!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Nem írja életkorát!
Az orvoshoz menetel nem szerepel a lehetőségek között? Mert az a járható út! Eddig a tabletta elsimította a hormonzavar tüneteit, ez most megszűnt. Kivizsgálásra és megfelelő kezelésre van szükség a zavar megszüntetéséhez.
A tablettát egyébként mai álláspont szerint 15 évig is lehet folyamatosan szedni, a "szünet tartás" 30 évvel ezelőtt volt divat.
Mielőbb menjen el orvoshoz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:16:08
| meddőség

Web Design & Development Prowebshop