Hüvely gyakori gombás fertőzése

Kérdés:  27 éves nő vagyok. Sajnos az utóbbi időben elég gyakran küzdök gombás fertőzésekkel. Legalábbis szerintem az lehet, mert orvosnál nem voltam vele. Viszkető és égető érzésem van és fehérfolyásom, aminek kellemetlen a szaga. A legnagyobb baj azonban az, hogy nagyon gyakran van ilyenem. Kikezelem, jól vagyok, eltelik 1-1,5 hónap és megint érzem.
Nem váltogatom a kapcsolataimat, nem járok olyan helyeken, ahol nagyobb a fertőzés veszélye és mégis. Áprilisban használtam Canesten Combit, az jó is volt, de azóta is többször előfordult már, de most nagyon kellemetlen, majdnem fáj, annyira viszket.
Orvoshoz sajnos nem tudok elmenni, mert munkanélküli vagyok, sajnos sem pénzem, sem TB-m nincs.
Ha esetleg így látatlanban tudna adni valami tanácsot, hogy esetleg milyen gyógyszert, vagy krémet vegyek, azt nagyon megköszönném. Hogyan tudom elkerülni, hogy ez ilyen gyakran előjöjjön?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  A TB-t be kellene fizetnie, akár más rovására is, mert így még nagyobb bajba kerülhet, és kórház lesz a vége. Havi 2-3 ezer forintról van szó.
Menjen az önkormányzathoz, ott remélhetőleg segítenek. Öngyógyszereléssel nem fog meggyógyulni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:28:39
| folyás, hüvelygyulladás

Refluxbetegség

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.


A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Web Design & Development Prowebshop