Fogamzáságtló - Femoden, véres váladék

Kérdés:  A Femoden fogamzásgátlót szedem 3 hónapja. Most a 3. levél 19. szeménél vagyok. A 3 hónap alatt semmi mellékhatás nem jelentkezett, viszont 2 napja halványan, elmosódott vér jelentkezett, különösen a WC-papíron. Ez a gyógyszertől van, vagy valami fertőzésféle állhat a háttérben? WC-zésnél és fürdésnél csíp is. Félek most majd elkezdeni a 4. levelet, mert elképzelhető, hogy erősödni, ill. folytatódni fog a vérzés?
Ön szerint, mi lehet az oka? Mit csináljak? Kezdjem el a Betadine hüvelykúpot használni? Azt ugye nem lehet a menstruáció alatt? Folytassam a gyógyszert, vagy menjek vissza az orvoshoz, aki esetleg felír más fogamzásgátlót? Ez amúgy már a 4. gyógyszer, amit szedek, az összes többinél mellékhatások, erős vérzések jelentkeztek folyamatosan. Ennél a Femodennél eddig semmi baj nem volt, és most sem annyira vészes.
Várom válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Most sincs gond, folytassa a szedést. Előfordul, hogy a vérzés nem a szünetben, hanem az utolsó tablettáknál jelentkezik. A hüvelygyulladás miatt mielőbb menjen orvoshoz, ne öngyógyítson, mert bajt csinálhat!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról és a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-11-08 18:28:40
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop