Tervezett terhesség és influenza

Kérdés:  28 éves nő vagyok, most tervezzük párommal az első gyermekünket. Múlt héten megkaptam a sima influenza elleni oltást (nem a H1N1 ellen védőt). Kérdésem tervezett terhesség előtt érdemes beadatni a másikat is? Ha igen, mennyi időnek kell eltelnie az oltások beadása és a teherbeesés között? Nem túl kockázatos pont az influenzaszezonra tervezni a fogantatást?
Köszönöm!

| terhesség, influenza
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az oltás a veszélyes! Eszébe ne jusson! Nyugodtan folytassák a baba projektet, a médiában túllihegett influenzától szerintem kevésbé kell félnie, mint az oltástól. Influenzajárvány minden évben van, de eddig nem ijesztgették ennyire az állampolgárokat.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2009-11-16 22:27:20
| terhesség, influenza

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Influenza - Járvány van Magyarországon

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Web Design & Development Prowebshop