Fogamzásgátló, pattanások

Kérdés:  19 éves vagyok, egy hete kezdtem el szedni a Mercilon nevű fogamzásgátló tablettát. Sok problémám volt a menstruációval, 11 éves korom óta. A legnagyobb gondom az volt, hogy ez alatt a 8 év alatt nem állt be, és emiatt rettenetes fájdalmak gyötörtek minden hónapban, amin már gyógyszer nem segített, így rendszerint injekciókat kaptam. Sokszor a két menstruáció közötti ciklusom elhúzódott 50 fölötti napokra.
Ahogy megjött egy hete, rögtön elkezdtem szedni az imént említett tablettát, a fájdalmaimat nagyon lecsökkentette, de azóta folyamatosan megvan, hol több, hol kevesebb, és az arcom rettenetesen kipattogott, vagyis eddig is voltak pattanások, de rendszerint el is múltak, most viszont nagyon-nagyok, és csúnyák. Van, aki azt mondja, ez a gyógyszernek köszönhető, mivel bezavart az eddigi rendbe.
Ez az egész, ami zajlik bennem, mikorra fog helyreállni? Az arcomon változást fogok tapasztalni?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  A tabletta megszokása 3 hónapot tart. Önnek súlyos hormonzavara van, aminek a következménye a vérzészavar. Ezt a tabletta remélhetőleg rendezi. Sok nő nem is védekezésre, hanem az Ön panaszaihoz hasonló okok miatt kénytelen a tablettát szedni, de így panaszmentessé válnak.
Ettől függetlenül beszéljen orvosával. A pattanások miatt bőrgyógyászhoz is menjen el!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-11-29 19:46:07
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop