Közti vérzés

Kérdés:  20 éves lány vagyok, 4 éve szedem a Milligest nevű tablettát. 6 napja múlt el a havi vérzésem, ami normál mennyiségű volt. Az 5. szem gyógyszernél tartok és ismét vérzés jelentkezett, ami sötétebb az átlagosnál és jóval sűrűbb is. Nagyon görcsölök. Ilyen még nem fordult elő a 4 év alatt.
Várom mielőbbi válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  A hirtelen fogyásnak nem csak nőgyógyászati oka lehet!
Keressen fel más szakembereket, és derítesse ki a fogyás okát! Ne csak rákra gondoljon, pajzsmirigybetegségtől kezdve sok minden okozhat ilyen tünetet.
Valószínű nem rák, hanem valamilyen egyéb betegség áll a háttérben.
Ne feledje: a nők nagyon bátrak, nem félnek az orvosoktól!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogyás rovatban olvashatók.

2009-11-29 19:46:08
| fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop