Hüvelygyulladás

Kérdés:  2 hete, közvetlenül a menstruációm kezdete előtt barátommal szeretkeztünk, mikor az aktus végén érezni kezdtem, hogy fáj, talán sérült a hüvelyem, ami az esetek 99%-ban nem szokott előfordulni. Aznap éjjel többször is égető fájdalomra ébredtem, de ez mosakodást követően, reggelre elmúlt. A menstruációm rendben lezajlott, de időként nagyon viszketett a szeméremajkam, vizelésnél csípett is. Hozzá kell tennem, hogy más (nagyon olcsó) betétet használtam, mint amit egyébként szoktam, és gondoltam is rá, hogy ez okozhatja a problémát, de nem volt módomban másik csomagot venni. Pár nappal menstruációmat követően a viszketés és a csípés is elmúlt.
Szeretkezni azonban egy hete nem tudtam, mert behatoláskor nagy fájdalmat érzek. Sárgás, kissé darabos folyásom is van. Nyáron, hazatérve a Balatonon töltött egy hétből hüvelygyulladás kezelésére kúpot kaptam, ám mivel a tünetek akkor hamar megszűntek, csak egy dobozt használtam fel. A megmaradt dobozt úgy döntöttem, most segítségül hívom. Az első kúp után jelentősen csökkent a fájdalom, de szeretkezésre még mindig képtelen lennék; most helyeztem be a másodikat. Behelyezéskor számomra szokatlan dolgot vettem észre - hüvelyem fala egyik oldalt eléggé meg van duzzadva (egyébként nem sérült), valószínűleg emiatt volt fájdalmas a szeretkezés. A másik oldalt viszont minden normális, tágulékony.
Mi okozhatja a gyulladást? Ha fertőzés, és minden helyreáll, visszafertőződhetek a barátom által? Miért csak az egyik oldalt van megduzzadva a hüvelyem? Amennyiben mindenképp vizsgálatot javasol és/vagy nem jövök helyre a hüvelykúpok felhasználása után sem, természetesen meglátogatom a nőgyógyászom.

| hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Vannak elképzeléseim, de meg kellene vizsgálnom ahhoz, hogy biztosat mondjak.
Mielőbb menjen orvoshoz, a házilagos kezelésnek semmi értelme, csak rosszabb lesz.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-11-29 19:46:08
| hüvelygyulladás

Web Design & Development Prowebshop