Hüvelygyulladás?

Kérdés:  Én egy 19 éves lány vagyok, akinek elég összetett a problémája. Július közepén hüvelygombát kaptam, ami nekem 3 havonta előjött a Lindynette nevezetű fogamzásgátlótól. Csakhogy nem múlt el (közben megjött, és a kúp, amit kaptam gyógyszertárból volt előállítva és 10 napos volt). Az új barátommal nem bírtuk ki és lefeküdtünk, persze, hogy nem múlt el.
Csakhogy egészen a mai napig tart ez a szenvedés, néha hellyel-közzel elmúlnak a tüneteim, mihelyt kapok valami újabb gyógyszert, ami vagy segít, vagy nem. Tegnap voltam az 5. orvosnál, aki végre képes volt kenetet venni, a többi csak rákszűrést végzett, ami persze semmit sem mutatott ki, illetve a kenet sem.
Nekem sárgás a hüvelyváladékom, néha viszketek. Tehát olyan érzetre, mint a hüvelygomba, pedig nem az. A barátom is ki lett vizsgálva, neki sincs semmi baja, de inkább elzavarják őt az orvosok, mondván, ha nem érez semmit, akkor semmi baja.
Az 5. orvos tehát azt mondta, hogy lehet, valahol máshol kell keresni a problémát, lehet vesekő stb., na de hol keressem a bajt? Lehet allergia? Azt hogyan lehetne kideríteni? Milyen vizsgálatokat kellene végezni a barátomon, hogy kiderüljön, lehet mégis neki van baja? Teljesen tanácstalan vagyok, mert kaptam már rengeteg kúpot, többek közt most is, illetve antibiotikumot és krémet is. Az egyik orvosnak azt mondtam anno, hogy a Cifran nevezetű antibiotikum segített, azt mondta, oké felírja, de nem hisz benne. És még csak meg sem nézett.
Kérem, tanácsoljon valamit, mert rettenetesen tanácstalan vagyok!

| hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Egyszerű: tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni. A kenet kevés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-11-29 23:24:46
| hüvelygyulladás, folyás

Web Design & Development Prowebshop