Hüvelygyulladás - Visszatérő probléma

Kérdés:  19 éves nő vagyok. 2 éve van párkapcsolatom. 1,5 éve szedek Belara fogamzásgátlót. A problémám, hogy gyakori légúti betegségben szenvedtem régebben (2-3 éve) sok gyógyszert szedtem minden hónapban mást, és szerintem legyengült az immunrendszerem, és a bélflórám, mert sokszor voltam utána a sok gyógyszerszedés miatt beteg (olyan baktériumok szabadultak fel a gyomromban, amiknek nem lett volna szabad).
Mára ez a helyzet javult annyiban, hogy kivették a mandulám, nincsenek panaszaim, és az immunrendszerem megerősítésére fokozottan figyelek. Sajnos azonban 1 éve rendszeresen visszatérő hüvelygyulladásom, hüvelygombám van. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mi ez, mert orvos azt állapította meg 2 hónapja, hogy gomba, de nem tudom, hogy mindegyik alkalommal gomba-e? Ez majdnem minden 2. hónapban visszatér. Nem mindig viszket csak ég közösülés közben és fáj az alhasam. Canesten hüvelykúpot kenőcsöt és Pevaryl G hüvelykúpot kaptam, eddig.
A családban gyakori a méhszájseb, anyukám, pedig endometriózisban szenved. Lehet, hogy nekem is ilyen jellegű bajom van? Vagy a fogamzásgátlótó mellékhatása lehet ez? Bár arra is gondoltam, hogy a múlt alkalommal, amikor menstruáltam (2 hete) együtt voltam a párommal, mert mostanában nagyon keveset vagyunk együtt és ez probléma, és talán attól lehet, hogy akkor szeretkeztünk?
Szeretnék meggyógyulni! Előre is köszönöm a tanácsát!

| hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Ön nem tudja, hogy vérzés alatt szigorúan tilos a szex? Ez már a Bibliában is benne van!
Többet ilyet ne tegyen.
Tenyésztést kell végezni, és aszerint kell Önt kezelni. A higiénére nagyon vigyázzon!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-11-29 23:24:46
| hüvelygyulladás, folyás

Web Design & Development Prowebshop