Otosclerosis és a fogamzásgátló tabletta

Kérdés:  18 éves fiatal nő vagyok. Nőgyógyászhoz fordultam, mivel fogamzásgátló tablettát szerettem volna felíratni. Mivel olvastam arról, hogy az én betegségem (otosclerosis) néhány fajta fogamzásgátló tabletta fogyasztását kizárja, el is mondtam az orvosnak, valamint vittem is a zárójelentésem, amiből egyértelműen látszik, hogy milyen hallásproblémám van.
Ennek ellenére a Lindynette 20 nevű tablettát írta fel a doktornő, melynek a betegtájékoztatóját elolvasva derült ki számomra, hogy ez a gyógyszer éppen nem lehet jó a számomra.
Kérem, adjon tanácsot, melyikfajta fogamzásgátló tabletták írhatóak fel részemre?

| gyógyszer
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Tudtommal egyik sem javasolt, de ami még rosszabb, a várandósság is nagyot ronthat az állapotán. (A tablettákkal is az a baj, hogy álterhességet hoznak létre.)
Legjobb, ha un. mini-spirált tetet fel, abban nincs hormon.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-11-29 23:25:12
| gyógyszer

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop