Terhesség és mióma

Kérdés:  23 éves nő vagyok, 1 gyermekem van. A gyermekem előtt és után is volt egy-egy vetélésem, az utóbbi után közölték velem, hogy van egy 4 cm-es miómám. Ez volt 7 hónappal ezelőtt. Az orvos semmi tennivalót nem javasolt.
Nemrégiben 5 nap menstruáció elmaradás után készítettem egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően 2 nappal erős hasi görcsökkel kezdődően újra elvetéltem. Sokat olvastam a miómáról, de nem igazán tudom eldönteni, mit tehetnék, hogy még egy gyermeket ki tudjak hordani?
Valamint fontosnak tartom elmondani, hogy a gyermekemmel való terhességemmel alatt, ágynyugalomban és Pipolphen és Duphaston nevű gyógyszereket szedtem.

| terhesség, vetélés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Bátran vágjon neki, ilyen fiatalon sikerülnie kell! Én nem a miómára gondolok.
A vetélésnek más oka lehetett, nem ártana egy alapos kivizsgálás (cukor, pajzsmirigy stb.)
A Duphastonnál van hatásosabb gyógyszer, azt kellene első perctől szednie.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vetélésről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2009-12-04 22:30:52
| terhesség, vetélés

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop