Terhesség - H1N1 oltás

Kérdés:  Ön javasolja a kismamák H1N1 elleni oltását? Nem okoz a későbbekben magzatkárosodást, fejlődési rendellenességet?
Válaszát köszönöm, egy 29 hetes kismama.

| H1N1, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Az én rokonságomban, éppúgy, mint más orvosoknál, egészségügyi dolgozóknál senki sem kap oltást. Az én menyem is most szült, a családból, baráti körből (számosan orvosok) senki sincs oltva.
Lát Ön maga körül tömegesen köhögő-tüsszögő embereket? Mert én nem! Hol itt a járvány?
Anyagi okok miatti pánikkeltés folyik az országban. Valakik nagy pénzt akarnak szakítani. Egyeseknek az oltóanyag óriási üzlet (40%-os a haszon rajta) ezért rémisztgetik a médiában a hiszékeny embereket. Ez a nagy felhajtás nem gyanús Önnek? (Mellesleg ezért fenyegetik az ellenálló egészségügyieket, ne rontsák a bizniszt.) Hatalmi szóval terrorizálják az orvosokat. Én még olyat a 42 év alatt nem hallottam, hogy az egészségügyi miniszter feljelentéssel fenyegeti az oltást kritizálni merőket. Ez nagyon gyanús! Tudományos ellenfeleket meggyőzni, s nem erőszakkal elhallgattatni szokás egy állítólagos demokráciában!
A halálesetek nem influenza miatt történtek, hanem az Ukrajnából behurcolt tüdőpestis vitte el az áldozatokat. (Azért kellett a gépi lélegeztetés.) Ukrajnában több tucat áldozata volt a tüdőpestisnek, biztos hallott róla. A Yersinia pestis által okozott tüdőgyulladás, ha 72 órán belül nem kezdik el az antibiotikum adását biztosan halálos végű. Influenza után tüdőgyulladás csak speciális esetekben, pneumococcus ráfertőződésre alakul ki, és nem ilyen rosszindulatú.
Szlovákia már egy hónappal ezelőtt lezárta az ukrán határátkelőket. Vajon miért? Nálunk ezt miért nem közlik a lakossággal?
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek az Influenza (grippe) rovatban olvashatók.

2009-12-12 18:51:47
| H1N1, terhesség
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop