Hüvelyfolyás, vizsgálat eredménye

Kérdés:  38 éves nő vagyok. A héten két nőgyógyásznál is jártam, mert a diagnózis melyet az elsőnél kaptam teljesen kiborított. Sajnos tachycardiás vagyok gyakori, komoly szívritmuszavarokkal, ez fokozza a kellemetlenségeket számomra.
Előzmény: elhanyagoltam több, mint egy éve tartó bő fehér-sárgás színű hüvelyfolyásomat melyhez alhasi-, menstruációszerű fájdalmak is társultak, és reggelenként hasmenés, az utolsó két hónapban a menstruáció között gyenge vérzést is tapasztaltam a hüvelyből, amitől nagyon megijedtem.
Rákszűrésem 2007. szeptemberében volt utoljára, nem magánúton végeztettem, de 3 hét után nem hívtak vissza.
I. lelet (2009. december 8.) has puha, betapintható, ép külső genit. Bv. Kp tág vag. rendes nagyságú uterus afv-ben kissé balra dőlve mobilis környezete szabad. Tkp.: Sima, ép hámmal fedett portio. Bő sárgás fluor. Kolp.: Cytológia levéve UH Norm kontúrú kp. telt hólyag mögött 45x36 mm uterus corpusban, 10 mm-es nyálkahártyahártya echo. Az uterus bal oldalán, a bal oldali ovarium emellett egy 34x26 mm-es echodenz, középső részén egy 11 mm-es echoszegény gyűrűt tartalmazó képlet látható. Mko norm. nagyságú és szerkezetű ovarium. Szabad hasi folyadék nincs.
Jav.: Tekintettel a jobb oldali képletre, B-HCG vizsgálat. Panaszok esetén, illetve egy hét múlva ultrahangkontroll.
Méhen kívüli terhesség felmerülése véget, vizelettesztet a helyszínen végzett a doktornő melynek eredménye negatív volt.
II. lelet (2009. december 9.) Ép külső genitália, portio hátul. Norm uterus afv-ben. Mko-on norm ov. Jobb oldalon belső méhszáj magasságában az uterussal együtt mozgó, tömött diónyi nagyságú rezisztencia tapintható. Douglas nincs ledomborítva. UH: norm uterus 9 mm-es endometrium. Mellső falon 12 mm-es mióma. A cervixben 10 mm-es cystikus képlet, benne 8 mm-es polypoid képlet. Mko-on norm ov. Jobb oldaliban 29 mm-es folliculus. Jobb oldalon, a belső méhszáj magasságában. Az uterussal összefüggő mérsékelten echodens képlet látható, amiben egy echodens gyűrűvel határolt 11 mm-es cystikus képlet látható. Douglasban folyadék nincs. Javasolt BHCG , és tumormarker vizsgálatok, kontroll UH. BHCG.
A vért ma (december 10.) vették le a méhen kívüli kizárására, melyben a legkevésbé hiszek, mert október eleje óta nem voltam senkivel.
Tudom, hogy sok-sok vizsgálat vár még rám és rendkívül szomorú karácsony elé nézek, mégis kérném a segítségét, a két lelet alapján, ha nem méhen kívüli terhesség, akkor a daganatokon kívül nem tudok másra gondolni, mert fáj a hasam (nem beszélem be) és rettegek nap, mint nap, nem tudok aludni, létezni a félelemtől. Klion hüvelytablettát kaptam a folyásra, de tudom, ez nem fogja megoldani a bennem lévő szörnyű képleteket.
Miért van az, hogy a második leletben egyéb negatív diagnózist is található?
Kérem a doktor úr szíves szakvéleményét.
Előre is köszönöm a rám fordított időt, energiát!

| hüvelygyulladás, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Neten át nem tudom eldönteni.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-12-16 22:57:58
| hüvelygyulladás, folyás

Web Design & Development Prowebshop