Fertőzés egyáltalán?

Kérdés:  43 éves nő vagyok. Kislánykorom óta kezeltek sokszor gombára. Tehát valószínű nagyon érzékeny vagyok. Néhányszor antibiotikumot kaptam, ha baktérium merült fel. 2 éve többszöri uszodázás után újfajta tünetek jelentkeztek, vizelés utáni égő érzések a húgycsőben időszakosan, aztán tünetmentesen, majd visszatérően. Időnkét viszketések a hüvelyben, illetve a nagyajkakon, aztán már az utóbbi időben dominánsan a szeméremtesten és a végbél körül is. Folyás nagyon enyhe, csak időnként. Dagadás érzés a vulván, legújabban (3 hónapja) időnként kellemetlen, nyilalló fájdalmak oldalt, a szeméremtesten.
Nőgyógyászom azt mondta többszöri vizsgálat után, az éves rákszűrések nem hoztak ki eltérést, gomba nincs, ő már nem tud mit kezdeni velem, ő engem egészségesnek lát.
Végső megoldásként kaptam egy Ginevac oltáskúrát, ami tünetmentessé és boldoggá tett háromnegyed évre, aztán minden kezdődött elölről, immár 5 hónapja kínlódok.
Tenyésztések nem történtek, mert orvosom azt mondta, hogy a kenetből mindig kitenyészik valami, és tévútra, fölös antibiotikum kúrákba visz. Vizeletvizsgálat negatív.
15 év után elmentem egy másik nőgyógyászhoz, aki Chlamydia-, HPV- és hormonvizsgálatokat helyezett kilátásba. Kaptam egy Klion kúp kúrát 3 hete, nem használt.
15 éve teljesen monogám házasságban élek, és ez biztos, tehát kizárt a nemi úton terjedés, ráadásul óvszert használunk. Mindenre ügyelek, higiénia stb. Szeretném tudni, hogy akkor hogyan lehetek esetleg Chlamydia vagy HPV fertőzött, illetve, hogy mi állhat a hosszú ideje fennálló tüneteim mögött. Már a legrosszabbtól félek. A legjobban a szúró fájdalmak a szeméremtest területén rémítenek meg, mert ilyet azelőtt soha nem tapasztaltam.
Köszönöm válaszát!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Jól gondolja, tenyésztéssel lehet csak tisztázni az okot. Menjen másik orvoshoz, aki rendelkezik laborháttérrel.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2010-02-08 22:59:18
| folyás, hüvelygyulladás

Web Design & Development Prowebshop