Mycosyst és terhesség

Kérdés:  Jelenleg 19 hetes terhes vagyok. Állandóan visszatérő, tenyésztéssel igazolt gombás fertőzésem van, amelyre Pimafucin kúpot kaptam korábban. Az orvosom javasolta, hogy 7 napon át Mycosyst-Gyno 50 mg kapszulát szedjek én is és férjem is az ismétlődő fertőzések miatt.
Árt a magzatnak ez az alacsony dózis? A betegtájékoztató azt írja, hogy az orvos kifejezett utasítására szedhető. Az interneten talált adatok szerint súlyos magzati károsodást csak a tartós szedés (3 hónapot meghaladó) okozott terheseknél, állatkísérletekben a magzat csak az anyára toxikus mennyiségtől károsodott. Mi a helyzet ezzel, szokták ezt terhesek szedni?

| terhesség, gyógyszer
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  A fertőzött hüvely a veszélyes, nem a tabletta! A higiénére nagyon vigyázzon!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-02-08 22:59:19
| terhesség, gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop