Hüvelygomba, NuvaRing

Kérdés:  27 éves vagyok, régen Tri-Regolt szedtem, de folyamatosan gombás fertőzést kaptam. 3 éve abbahagytam, azóta semmi problémám nem volt. Férjemmel kb. 2-3 év múlva szeretnénk gyereket, ezért - megunva a megszakításos védekezési módszert - arra gondoltunk, kipróbáljuk a hüvelygyűrűt. Január 4-én voltam orvosnál, méhnyakrák-szűrésen és felírt nekem egy NuvaRing hüvelygyűrűt. Mondta, hogy a menstruációm 2. napján kezdjem el.
Közben január 10-e körül (még a menstruáció előtt) észrevettük, hogy kellemetlen szagú a folyásom. Akkor azt hittem, csak a menstruáció miatt. Majd 13-án azt vettem észre, hogy a jobb mellemből enyhe nyomásra valami fehér váladék jön, csak egy csepp, nem sok. Ez azóta is előfordul. Voltam vele orvosnál, azt mondták, teljesen normális, hormonváltozás miatt előfordul. 15-én megjött a menstruációm, viszont nem a szokásos módon. Eddig mindig az első napon nagyon görcsölt a hasam és erős volt a vérzésem, most pedig az erős vérzés elmaradt. Ettől függetlenül második nap elkezdtem a hüvelygyűrűt használni, viszont így a menstruációm 6 nap helyett 8 lett és azóta is sötétbarna folyásom van, gyenge alhasi fájdalommal és a melleim ugyanúgy feszülnek, mint menstruáció előtt.
Felkerestem a nőgyógyászt ezzel a problémával is, megvizsgált és azt mondta, semmit nem talált, ettől függetlenül azért felír egy Mycosyst-Gyno tablettát. Most a kellemetlen szag eltűnt, viszont a barna folyás, az alhasi fájdalom és a mellfeszülés megmaradt.
Folytassam egyáltalán a hüvelygyűrű használatát? Megszűnnek a panaszok pár hónap után? Ha Ön szerint folytathatom ezt a fogamzásgátlót, akkor mit tudok tenni a gombás fertőzések megelőzése érdekében?

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Sajnos a gyűrűt rengetegen szidják, azért amit Ön is tapasztalt. Mielőbb át kell térnie a tablettára.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-02-09 23:14:22
| fogamzásgátló
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop