Terhesség alatti gyógyszerek

Kérdés:  Sajnos sikerült valahol összeszednem egy gombás fertőzést, miközben használtam a 3 napos Canesten hüvelytablettát (nekem ez vált be), kiderült, hogy terhes vagyok. Még nagyon kis terhes, mert csak az első menstruációm maradt ki, minden szokásos tünetet produkálok, és a tesztem is pozitív lett. Ennek persze nagyon örülök!
Rögtön megkérdeztem a gyógyszerészemet, hogy ez nem jelenthet-e problémát, azt mondta, hogy annyira kis százalékban található a tablettában a nem tudom mi, hogy ez nem árthat. Természetesen elmegyek orvoshoz, mert a 3 nap múltán sem szűnt meg a problémám, csak nagyon aggódom, hogy ez problémát jelenthet-e a kisbabára nézve? Ha további antibiotikumot kell használnom, ez nem gond? Mert, hát ezt a gombás problémát meg kell oldani, ez másképpen nem megy ugye, csak antibiotikummal?
Köszönöm!

| hüvelygyulladás, folyás, terhesség, gyógyszer
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A várandósság biztos megállapítása után tenyésztést kell végezni, a folyás pontos okának a kiderítésére.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-02-20 21:46:25
| hüvelygyulladás, folyás, terhesség, gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop