Fogamzásgátló, vérzésprobléma

Kérdés:  37 éves vagyok. Évek óta méhen belüli fogamzásgátló van felhelyezve. A mostani már több mint 5 éve. Utóbbi időkben kétszer volt meg a menstruációm 1 hónapban. Erős görcsökkel, és vérzéssel, sokszor kell pisilni.
Elmentem nőgyógyászhoz, ahol megállapították, hogy a jelzőszál nem látható.
Rnél v. mivel nagyobb mérsékeltem nyomást érez. Ultrahangon a hólyagban kevés vizelet van. Az uterusban IUD, hátsó falában 3,5 cm-es miómának megfelelő echoszegény képlet van, mellette egy kisebb 2 cm körüli is detectálható.
Azt mondta az orvos, hogy műtéttel eltávolítják a hurkot és egy egészségügyi kaparással helyreállnak a vérzéses panaszok.
Elmentem egy másik orvoshoz menstruáció közben. Műtét nélkül levette a hurkot, írt fel Zitrocin 500 mg tablettát. Ezt követően 8 napig nagyon erős vérzésem volt. És azt ajánlotta, hogy várjam meg a következő vérzést, mert lehet, hogy panaszaimat a hurok okozta. Mirena méhen belüli fogamzásgátlót ajánlottak egy hónap múlva.
Mióta levették a hurkot, azóta olyan érzést érzek, mintha valaki húzná lefelé a méhem? Ezt mi okozhatja? A miómákkal nem kell csinálni semmit?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A Mirena-tól óva intem, nagyon drága, és sokszor súlyos vérzészavart okoz.
Egyebekben a válaszhoz vizsgálat szükséges.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-02-20 21:46:25
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop