Gyenge, rendszertelen vérzés

Kérdés:  Egy aggódó 20 éves lány vagyok. Az utolsó menstruációm helyett, 9 napon keresztül nagyon gyenge, és minimális mennyiségű vérzésem volt, mely néha barnás színű volt.
Menstruációs görcseim nem voltak, és semmi más jele nem volt a menstruációnak. Egyedül ez a gyenge, fájdalommentes vérzés volt.
Azt már megszoktam, hogy szinte minden hónapban késik, 12-14, de van, hogy 20 napot is. Sőt volt egy olyan hónap, amikor teljesen ki is maradt. Amikor elkezdődött a nagyon gyenge vérzés, akkor éppen 16 nap késés volt. Pont azon a napon délelőtt voltam kettesben a barátommal (délután kezdődött a vérzés). Ő vele minden esetben óvszert használunk, nagyon figyelünk a nem kívánt terhességre. 1-2 esetben volt olyan, hogy pár másodpercig óvszer nélkül hatolt belém, de soha nem volt olyan, hogy bent is maradt volna.
Azt tudjuk, hogy az előváladéknak minimális kockázata van, de arra is odafigyeltünk ezalatt a pár másodperc alatt.
Kiegészítésként még elmondanám, hogy amikor elvesztettem a szüzességem (fél éve), akkor nem volt semmilyen vérzésem. A 9 napig tartó vérzés azóta elállt, és nem jött elő újra.
Mi okozhatja a fent leírt 9 napos vérzést? A fent leírt tünetek alapján milyen betegségekre lehet következtetni? Lehet ez tünete terhességnek? Van olyan nemi betegség, ami ilyen tünetekkel jár? Hormonális probléma lehet? (amúgy a közérzetem jó, nem veszek észre semmi változást/fájdalmat)? Az normális, hogy mindig késik?
Köszönöm előre is válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Ijedezés helyett nem lenne bölcsebb tablettát szedni, mint a többi nő teszi?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-02-27 20:41:51
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop