Fogamzásgátló rendszertelen szedése

Kérdés:  24 éves nő vagyok, 3 éve szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát. Többször volt visszatérő hüvelygombám, húgyúti fertőzésem, petefészek-gyulladásom.
Az utóbbi időben a Yadine szedése alatt a 15. naptól kezdve barna, véres folyásom volt, erős hasi fájdalmakkal, ezért nem bírtam végig szedni a levelet, az utolsó 2-3 napi tabletta elmaradt.
Az utóbbi levélből csak 2 hetet tudtam beszedni, mert fájt a hasam, olyan volt, mintha menstruációs fájdalmam lenne, meg is jön a szedés alatt, ezért mielőbbi fájdalom "túlélése" miatt, nem szedtem már be az utolsó heti adagot.
A menzeszem rendben megjött, de azóta erős hányingerem van, rettentően fáj a fejem, remegek és szédülök, a tünetek néha pár napra megszűnnek. Az utóbbi hónapokban borzasztóan hullott a hajam, de újranőtt. Van összefüggés a mostani szédüléses állapotom és a menstruációs ciklusom lerövidítése között? Érdemes lenne elmennem vérvételre? Mit javasol?
Válaszát köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  A tabletta rendszertelen szedése veszélyesebb, mintha nem szedné. Nem csodálkozok a hasfájáson.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-02-27 20:41:52
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop