Fogamzásgátló - Menstruáció eltolása

Kérdés:  Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek 5 hónapja. Mindig kedden kezdem el szedni az új levelet, hétfőn fejezem be, és csütörtök-pénteken szokott megjönni. Viszont ilyenkor mindig hétvégén vagyok rosszabb hangulatban, görcsöl a hasam, de a párommal is ilyenkor tudok csak találkozni, és nem szeretnék menzeszgondokkal teli hétvégét. Sőt mi több, a családjával a hétvégén gyógyfürdőbe is megyünk, és elég problémás lenne a dolog részemről, ha megjönne.
Azt hallottam, hogy a fogamzásgátló segítségével el lehet tolni a menstruációt. Nem voltam biztos a dolgomban azért kérdezem Önt, mert eddig mindig jó tanácsokkal látott el, amiket utólag is nagyon köszönök!
Ez a dolog úgy működik, hogy a következő levélből annyi szemmel többet veszek be ahánnyal el akarom tolni a menstruációmat? És akkor innentől így szeretném, hogy legyen a dolog, akkor az eltolt menstruáció után nem annyit szedek be, amennyi van a levélben még, hanem egy havi adagot? Kell kiegészítő védekezést használnunk?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Így van, egy új csomagból (amit utána eldob) egészítse ki a szedést, úgy, hogy a nagy napon (leendő anyóssal találkozás) csúcsformában legyen. Tartsa meg a 7 nap szünetet, s utána kezdjen el (az új, kb. csütörtök-péntekre eső) kezdőnapon egy új csomagot.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
U.I. Az anyósnál fitogtassa háziasságát, főzőtudását!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-03-12 15:05:23
| fogamzásgátló
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop